https://www.facebook.com/gotujzruno?fref=ts

STRONA GŁÓWNA         O MNIE         INSTAGRAM         CONTACT

poniedziałek, 1 lutego 2016

3 propozycje na rybne pasty do kanapek



SKŁADNIKI NA PASTĘ Z TWAROGU I WĘDZONEJ MAKRELI:

1 wędzona makrela ( około 100 g )
3 łyżki chudego twarogu
1 łyżka jogurtu greckiego
1/4 szklanki posiekanego szczypiorku 
sól, pieprz do smaku 


SPOSÓB  PRZYGOTOWANIA :

Makrelę obrać ze skóry, wyciągnąć ości, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. 
Dodać drobno posiekany szczypiorek, sól i pieprz do smaku, twaróg, jogurt grecki i wszystko dokładnie wymieszać.  

 
 SKŁADNIKI NA ZIELONĄ PASTĘ Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA, AWOKADO I JAJ :

100 g wędzonego łososia
1,5 awokado
2 jaja
sól, pieprz do smaku
szczypta koperku
2 ząbki czosnku 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

Jajka ugotować na twardo, następnie wystudzić, obrać i przełożyć do miski. Awokado obrać, wyjąć miękki miąższ i przełożyć do miski z jajkami. Dodać łososia, posiekany koperek, wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. sól i pieprz do smaku . Wszystko dokładnie zblendować tak by powstałą gładka pasta. 

 SKŁADNIKI NA PASTĘ Z TUŃCZYKA W SOSIE WŁASNYM I JAJ : 

1 puszka tuńczyka w sosie własnym 
2 jajka
1/3 szklanki posiekanego szczypiorku
1 mała cebula
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Tuńczyka odcedzić z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do jaj. Jajka z tuńczykiem wymieszać, dodać jogurt,musztardę,  posiekaną cebulę i szczypior, doprawić solą i pieprzem i gotowe . 

smacznego ; ) 
,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz