SKŁADNIKI NA PASTĘ Z TWAROGU I WĘDZONEJ MAKRELI:
1 wędzona makrela ( około 100 g )
3 łyżki chudego twarogu
1 łyżka jogurtu greckiego
1/4 szklanki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Makrelę obrać ze skóry, wyciągnąć ości, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski.
Dodać drobno posiekany szczypiorek, sól i pieprz do smaku, twaróg, jogurt grecki i wszystko dokładnie wymieszać.
SKŁADNIKI NA ZIELONĄ PASTĘ Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA, AWOKADO I JAJ :
100 g wędzonego łososia
1,5 awokado
2 jaja
sól, pieprz do smaku
szczypta koperku
2 ząbki czosnku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Jajka ugotować na twardo, następnie wystudzić, obrać i przełożyć do miski. Awokado obrać, wyjąć miękki miąższ i przełożyć do miski z jajkami. Dodać łososia, posiekany koperek, wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. sól i pieprz do smaku . Wszystko dokładnie zblendować tak by powstałą gładka pasta.
SKŁADNIKI NA PASTĘ Z TUŃCZYKA W SOSIE WŁASNYM I JAJ :
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 jajka
1/3 szklanki posiekanego szczypiorku
1 mała cebula
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Tuńczyka odcedzić z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do jaj. Jajka z tuńczykiem wymieszać, dodać jogurt,musztardę, posiekaną cebulę i szczypior, doprawić solą i pieprzem i gotowe .
smacznego ; )
,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz