https://www.facebook.com/gotujzruno?fref=ts

STRONA GŁÓWNA         O MNIE         INSTAGRAM         CONTACT

piątek, 11 marca 2016

Makaron z pomidorami , szpinakiem i serem pleśniowym - szybki, najłatwiejszy, najpyszniejszy !




SKŁADNIKI NA 2 PORCJĘ : 
10-12 pomidorków koktajlowych ( lub 3 pomidory średniej wielkości ) 
1 cebula 
3 spore ząbki czosnku 
1/4 opakowania serka pleśniowego Brie ( około 30 g ) 
3 spore garście szpinaku baby 
2 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany 
1/2 łyżeczki soli 
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 
1/3 łyżeczki czerwonej ostrej papryki 
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 
około 200 g makaronu ( najlepiej typu spaghetti ) 
2 łyżki oleju ( u mnie jak zwykle sezamowy ) 
1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : 
 Najłatwiejszy, najpyszniejszy, najszybszy . SERIO-  w  czasie gdy gotuje sie makaron zrobimy cały sos ! Cebulę z czosnkiem obrać, posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości tłuszczu. Wrzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i dusić przez 3 minuty. 

Dodać pokrojny w kostkę serek pleśniowy, szpinak baby,natkę pietruszki,  smażyć przez 3 minuty a następnie zalać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem przez 5 minut. 


Dodać jogurt grecki lub śmietankę ( ja jednak polecam śmietankę ) , doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz ostrą papryką, zamieszać i podać z makaronem .
Gotowe ; ) 

A na drugiej patelni podsmażam boczek i nawet mięsożerca jest zadowolony ; ) 
Smacznego ; )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz