https://www.facebook.com/gotujzruno?fref=ts

STRONA GŁÓWNA         O MNIE         INSTAGRAM         CONTACT

sobota, 5 września 2015

Pomidorowy krem z nuta imbiru



SKŁADNIKI ( NA 2 LITRY PYYYYYSZNEJ ZUPY ):
4 duże pomidory 
2 opakowania pomidorów w puszce
2 średnie cebule
3 duże ząbki czosnku
4 średnie marchewki
1 por
1 mały seler
1 pietruszka 
7 liści laurowych 
1 średniej wielkości imbir 
2 litry wody
sól, pieprz, bazylia, papryka ostra- do smaku 
ziele angielskie 
oliwa z oliwek 
3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
kilka łyżek kokosowego jogurtu wegańskiego 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : 

Warzywa na wywar obieramy i kroimy -marchew, pietruszka, seler, por i imbir a nastepnie zalewamy około 2 litrami wody. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe . Gotujemy aż warzywa zmiękną- około 20 minut.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę a następnie wszystko podsmażamy na oliwie z oliwek. Gdy cebula lekko się zeszkli dodajemy pokrojone pomidory ( wcześniej sparzone i obrane ze skórki ) oraz pomidory z puszki.Posypujemy natką pietruszki  Całość dusimy przez około 10 minut. 


Pomidory przekładamy do wywaru warzywno-imbirowego, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią , papryką i gotujemy przez 10 minut. 

 Wyławiamy liście laurowe i ziele angielskie -blendujemy, dodajemy   jogurt kokosowy i gotowe ;) Smacznego 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz