wtorek, 25 sierpnia 2015
Hummus z czerwonej fasoli i pestek dyni
SKŁADNIKI ( NA JEDNA MISECZKĘ SUPER HIPER DOBREGO HUMMUSU ) :- serio ! jest idealny !
1 puszka czerwonej fasoli
2 duże ząbki czosnku
1/2 szklanki pestek dyni
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
sól- do smaku
1,5 łyżeczki curry - chyba właśnie dlatego jest taki dobry !
1/4 szklanki uprażonych orzechów ( u mnie nerkowca )
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Mój hummus nie ma idealnie gładkiej konsystencji. Wyczuwalne kawałki fasoli, pestek dyni i orzechów. Fasole odsączamy z wody, dodajemy pestki dyni,orzechy, wyciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i przyprawy. Nie zapomnieć o curry ;) Blendujemy i gotowe. ;) Jeżeli ktoś woli bardziej gładki hummus - zblendować dokładniej .
smacznego ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz