https://www.facebook.com/gotujzruno?fref=ts

STRONA GŁÓWNA         O MNIE         INSTAGRAM         CONTACT

wtorek, 7 lipca 2015

Pasta z wszystkiego co zielone- soczewica, szpinak, seler naciowy, groszek, pietruszka ;)



SKŁADNIKI :
1/2 szklanki soczewicy ( nie ugotowanej )
1 szklanka wody

3 bardzo duże garście świeżego szpinaku
1/2 szklanki groszku
2-3 łodygi selera naciowego
3/4 szklanki pietruszki 
2 małe ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku 
sol- do smaku 
pieprz- do smaku
3 łyżki sezamu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

Soczewice gotujemy. W tym czasie siekamy szpinak i pietruszkę, seler naciowy obieramy i kroimy w drobna kostkę. Gdy soczewica wystygnie wrzucamy posiekane warzywa, groszek , sezam, przyprawy i  wycisniety przez praske czosnek. Wszystko dokładnie blendujemy. Posypujemy sezamem i pietruszką.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz