wtorek, 7 lipca 2015
Pasta z wszystkiego co zielone- soczewica, szpinak, seler naciowy, groszek, pietruszka ;)
SKŁADNIKI :
1/2 szklanki soczewicy ( nie ugotowanej )
1 szklanka wody
3 bardzo duże garście świeżego szpinaku
1/2 szklanki groszku
2-3 łodygi selera naciowego
3/4 szklanki pietruszki
2 małe ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
sol- do smaku
pieprz- do smaku
3 łyżki sezamu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Soczewice gotujemy. W tym czasie siekamy szpinak i pietruszkę, seler naciowy obieramy i kroimy w drobna kostkę. Gdy soczewica wystygnie wrzucamy posiekane warzywa, groszek , sezam, przyprawy i wycisniety przez praske czosnek. Wszystko dokładnie blendujemy. Posypujemy sezamem i pietruszką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz