SKŁADNIKI NA 4 WIELKIE PUCHARKI PYSZNEGO MUSU :
300-350 g białej czekolady
50 g masła
4 jajka
300 ml śmietany kremówki
szczypta soli
4 łyżki cukru
maliny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając do niej masło. Kiedy czekolada się rozpuszcza ucieramy żółtka z cukrem a białka ubijamy na sztywna pianę ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy rozpuszczoną ciepłą czekoladę i dokładnie mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Wszystko razem delikatnie ale dokładnie mieszamy a następnie przekładamy do pucharków i wsadzamy do lodówki na 1,5-2 godziny by mus mocno się schłodził. Przed podaniem dekorujemy malinami lub innymi owocami.
Smacznego !!!!!!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz