https://www.facebook.com/gotujzruno?fref=ts

STRONA GŁÓWNA         O MNIE         INSTAGRAM         CONTACT

środa, 14 października 2015

Jak mus to mussss - część druga !!! Czekoladowy mus z białej czekolady !!



SKŁADNIKI NA 4 WIELKIE PUCHARKI PYSZNEGO MUSU :

300-350 g białej czekolady
50 g masła
4 jajka
300 ml śmietany kremówki 
szczypta soli
4 łyżki cukru 
maliny 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając do niej masło. Kiedy czekolada się rozpuszcza ucieramy żółtka z cukrem a białka ubijamy na sztywna pianę ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy rozpuszczoną ciepłą czekoladę i dokładnie mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Wszystko razem delikatnie ale dokładnie mieszamy a następnie przekładamy do pucharków i wsadzamy do lodówki na 1,5-2 godziny by mus mocno się schłodził. Przed podaniem dekorujemy malinami lub innymi owocami. 
Smacznego !!!!!!!!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz